• Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2016 by Macao Movement

Macao Movement is geregistreerd in Nederland.

KvK:  65527240

Waarom kiezen voor Single Origine Chocolade?

January 2, 2017

 

Ongeveer 80% van alle chocolade is gemaakt van cacao verbouwd door boeren die enorm onderbetaald worden. De meeste van deze boeren zijn niet eens eigenaar van het land en worden gedwongen te werken onder slechte omstandigheden. Controle op de werkomstandigheden van de boeren is meestal erg moeilijk omdat de cacaobonen niet of lastig te traceren zijn. Hoe komt dat dan? 

De meeste -tot 20 jaar geleden alle!- chocolade wordt gemaakt van cacaobonen uit allerlei landen en regio's. deze worden massaal op een hoop gegooid, vermalen en geproduceerd tot 1 smaak chocolade. Van welke boeren deze dan afkomen is niet meer bekend.

 

Waarom is single origine chocolade een goede keus?

Met een focus op de origine kunnen de cacaoboeren betaald worden voor de kwaliteit die ze leveren. Dit geeft een grotere kans op een eerlijke prijs voor de boeren en maakt de keten een stuk transparanter. Eerlijke handel is hierdoor te controleren!

Daarnaast heeft de kennis van single origine cacao geleid tot de beweging van Fine Flavor chocolade. Deze beweging kan vergeleken worden met de evolutie van koffie: tegenwoordig genieten we enorm van alle verschillende soorten en origines. Precies ditzelfde kunnen we ook met chocolade ervaren. Er zijn nu al regio's bekend om hun hoge kwaliteit cacaobonen.

Met al deze waanzinnige smaken kan er dus ook veel geproefd worden. Er worden steeds meer proeverijen georganiseerd die je leren met al je zintuigen chocolade te proeven. Een hele nieuwe wereld! 

 

Macao bied je binnenkort pakketjes aan met vermalen single origine cacaobonen waar je je eigen chocolade mee kan maken! Zo steun je de boeren en doe je mee aan de beweging die laat zien dat een volledig transparante en eerlijke keten wel degelijk mogelijk is. Én kan je jezelf en je vrienden verassen met je eigen chocolade (met ons pakketje maak je dit al in 10 minuten!). Een eerlijke chocolade van hoge kwaliteit cacao met jouw eigen twist eraan.

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer de pakketjes te verkrijgen zijn!

 

Met veel liefde,

 

Macao Movement

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Posts

January 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg Ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle