• Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2016 by Macao Movement

Macao Movement is geregistreerd in Nederland.

KvK:  65527240

De KRAK van chocolade

March 2, 2017

 

Hoe zorg je ervoor dat chocolade zo'n heerlijke KRAK krijgt wanneer je er in bijt? Daar is een methode voor, dat heet tempereren. 

 

Chocolade, en dan vooral het vet in de chocolade heeft verschillende kristallen die zorgen voor de structuur. Deze kristallen willen we graag op een bepaalde temperatuur houden zodat ze niet kapot gaan. Wanneer je zelf chocolade maakt en deze wilt laten kraken is het al voldoende om 1/3 van de cacaomassa onder de juiste temperatuur te houden. Wat is de truc om dit zonder thermometer te doen? Houdt bij mixen van je ingrediënten 1/3 van de cacaomassa apart. Voeg dit deel pas toe wanneer alle andere ingrediënten al zijn gesmolten en van het vuur afgehaald (het liefst in een koele kom). De warmte van de gesmolten ingrediënten zorgen ervoor dat dit laatste deel cacaomassa ook smelt maar niet te heet wordt. Op deze manier blijven de kristallen heel en krijgt je chocolade een heerlijke KRAK.

 

Veel plezier en blijf vooral oefenen!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Posts

January 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg Ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle